Bravčové obličky s jablkami

Potrebujeme:

800 g bravčových obličiek, 1 PL soli, 1 kyslasté jablko, 1 cibuľa, 3 PL oleja, 1 PL masla, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2,5 dcl smotany, 1/2 ČL cukru

Ako na to:

Obličky umyjeme, osušíme a zbavíme kanálikov. Nakrájame na hrubšie rezance. Potrieme soľou a necháme 30 minút prikryté odležať.
Z olúpaného jablka vyberieme jadrovník a jablko nakrájame na hrubé plátky. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Odležané obličky umyjeme vo vlažnej vode a osušíme.
Vo veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a opečieme do sklovita. Pridáme obličky a maslo. Do smotany vmiešame soľ, korenie a zalejeme obličky. Plátky jablka posypeme cukroma tiež vložíme do panvice. Spolu dusíme 5 minút.
Posypeme posekanou vňaťou.

01.07.2011

Podobné recepty