Kapustové karbonátky

Potrebujeme:

1/2 hlávky kapusty, soľ, 150 g vareného hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 ČL grilovacieho korenia, mleté čierne korenie, 20 g masla, 1 cibuľa, 1 žemľa, mlieko, strúhanka na obaľovanie a olej na vyprážanie

Ako na to:

Očistenú, pokrájanú kapustu dáme do osolenej vriacej vody uvariť domäkka. Uvarenú kapustu vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Vychladnutú kapustu pomelieme, pridáme pomleté mäso, vajce, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, na masle spenenú nadrobno pokrájanú cibuľu a žemľu namočenú v mlieku. Zmes spolu dobre premiešame, ak treba, pridáme trošku strúhanky.
Zo zmesi robíme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji.

06.07.2011

Podobné recepty