Americký eintopf
500 g bravčového bôčika, 1 PL múky, 1/2 ČL čerstvo pomletého čierneho korenia, 1 PL mletej sladkej papriky, 1 cibuľa, asi 300 g čerstvého ananásu, 2 PL oleja, 3/8 l horúceho hovädzieho bujónu, 150 g nelúpanej ryže, 1/2 ČL soli, 300 g vylúpaného zeleného hrášku, 1 zväzok pažítky
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kocky. Múku pomiešame s korením a paprikou. Touto zemsou poprášime kocky mäsa.
Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Ananás olúpeme, odstránime tvrdý hlúb v strede a pokrájame na kúsky. Olej rozohrejeme vo veľkom hrnci na dusenie a mäso s cibuľou na ňom dôkladne opražíme. Postupne zalievame bujónom.
Ryžu umyjeme, necháme odkvapkať, primiešame do bujónu, pridáme soľ a necháme pod pokrievkou 40 min pomaly variť. Po 15 min pridáme do hrnca ananás a po 30 min hrášok. Počas varenia môžeme v prípade potreby pridať ešte trochu bujónu.
Pažítku umyjeme, osušíme, pokrájame a hotový pokrm ňou posypeme.