Karbonátky na ihle
2 krajčeky toastového chleba, 30 g hrozienok, 20 g zázvoru, 500 g mletého mäsa, 50 g mletých mandlí, soľ, kayenské korenie, 1/2 lyžičky rasce, 1 vajce, 1 malá feferónka, 250 g ryže, 2 lyžičky karí, 150 g šalotky, 20 g múky, 7 lyžíc oleja
Ako na to:Toastový chlieb s hrozienkami pomelieme a pridáme zázvor. Mleté mäso vypracujeme s mletým chlebom a hrozienkami, mandľami, zázvorom, soľou, kayenským korením, mletou rascou a vajcami na hladkú masu. Vytvarujeme 12 guľatých karbonátkov. Feferónku očistíme a nadrobno nakrájame. Vodu, ryžu, soľ a karí uvedieme do varu a necháme prikryté 15-20 minút stáť. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, obalíme ich v múke a za stáleho obracania opečieme dohneda na 3 lyžiciach oleja.
Ihly pečieme na zvyšnom oleji 5 min po oboch stranách. Feferónku a opraženú šalotku vmiešame do ryže, ktorú spolu s ihlami dáme na taniere.