Ćokoládový sen
2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček kryšt. cukru, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 PL kakaa, piškóty, ríbezľový sirup, rumová esencia
Krém: 400-500 ml mlieka, 2 čokoládové pudingy, 125 g masla, 100 g práškového cukru (alebo podľa chuti), 1 kyslá smotana
Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 až 35 minút pri teplote 180 stupňov.
Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom. Do masla zašlahávame po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu.
Na upečené cesto v plechu nakladieme okrúhle piškóty, ktoré sme si namočili do sirupu a do rumovej esencie (pár kvapiek) a nakoniec vrch polejeme ešte rumovou esenciou a sirupom, aby sa piškóty neklzali a aby to malo lepšiu chuť.
Krém natrieme na vychladnuté cesto a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.