Biskupský chlebíček

Potrebujeme:

160 g cukru, 4 žĺtka, vanilínový cukor, citrónová kôra, sneh, 160 g hrubej múky, trochu kypriaceho prášku, 150-200 g sušeného ovocia, hrozienka, orechy, mandle alebo oriešky, datle, figy, čokoláda, kandizované ovocie, kandizovaná pomarančová kôra, tekvica nakladaná v cukre a pod.

Ako na to:

Cukor vymiešame so žĺtkami, postrúhanou citrónovu kôrou a vanilínovým cukrom. Potom pridáme naraz s tuhým snehom nahrubo posekané orechy, mandle, zavárané ovocie a hrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme do chlebíčkovej formy, vymastenej a vysypanej hladkou múkou, a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Upečený chlebíček vyklopíme a na druhý deň krájame.

29.08.2011

Podobné recepty