Srnčie stehno na cesnaku
Potrebujeme:
600 g srnčieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny 5 strúčikov cesnaku, ďumbier, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 1 dcl červeného vína
Ako na to:Mäso umyjeme, odblaníme a pretiahneme kúskami slaniny. Pretlačený cesnak rozmiešame s ďumbierom a potrieme ním mäso. Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme a na oleji spolu s pokrájanou cibuľou opražíme. Pečieme približne 2 hodiny. Občas podlievame vodou.
Upečené mäso vyberieme. Šťavu zaprášime múkou, pridáme víno, povaríme a hotovou omáčkou prelejeme pokrájané mäso. Podávame so zemiakmi.
19.09.2011
Podobné recepty
Srnčie alebo muflonie stehno na staročeský spôsob, Poľovnícky jagárek zo srnca, Srnčí šašlíček, Bravčové stehno v šampiňónovo-rajčinovej omáčke, Srnčie stehno na cesnaku, Srnčie stehno na víne, Srnčie medailónky s drveným zemiakom, Morčacie stehno so šalotkami, Jahňacie stehno na citróne, Voňavá morka