Čerešňový koláč
150 g masla, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 280 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, vykôstkované čerešne (môžu byť aj jahody, višne, maliny či iné bobuľové ovocie)
Ako na to:Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pridáme žĺtka a znova vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, tuhý sneh z bielkov a spolu zľahka premiešame.
Pripravené cesto roztrieme na menší, vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rozložíme vykôstkované osušené čerešne a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí koláč pokrájame na kúsky a posypeme ho práškovým cukrom.