Gaštanová torta s čokoládou
7 žĺtkov, 300 g práškového cukru, 300 g očistených jedlých gaštanov, 5 dcl sladkého mlieka, 50 g práškového cukru do mlieka, 100 g postrúhanej čokolády, 30 g mletých mandlí, 50 g preosiatej strúhanky, 7 bielkov, 2,5 dcl šľahačky, 50 g práškového cukru do šľahačky, čokoládová poleva, 20 g uvarených gaštanov na odzobenie
Ako na to:Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme jedlé gaštany, ktoré sme uvarili v osladenom mlieku a pretreli cez sito, postrúhanú čokoládu, zomleté mandle, preosiatu strúhanku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a pomaly upečieme.
Vychladnutú upečenú tortu rozkrojíme, spodný diel potrieme osladenou šľahačkou, priložíme vrchný diel, povrch polejeme čokoládovu polevou a ozdobíme uvarenými gaštanmi.