Baranie mäso s ryžou

Potrebujeme:

500 g vykosteného baranieho mäsa, 0,5 dcl oleja, 1 zelená a červená paprika, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 2 petržleny, soľ, 1 l mäsového vývaru, 200 g ryže, ocot, mleté čierne korenie

Ako na to:

Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a opečieme na rozpálenom oleji. Papriky pokrájame na rezance, cibuľu na kolieska, cesnak jemne posekáme, mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska a všetko primiešame k mäsu. Trocha opražíme, osolíme, prilejeme mäsový vývar a varíme pol hodiny.
Nakoniec prisypeme prebratú ryžu a uvaríme do mäkka. Hotové jedlo ochutíme octom a mletým čiernym korením.

06.09.2011

Podobné recepty