Čákove tajomstvo

Potrebujeme:

400 g bravčového stehna, 1 väčšia cibuľa, 250 ml smotany, 1 lyžica plnotučnej horčice, 2 lyžice kečupu, olej, soľ, korenie
Placky: 4 veľké zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 2-3 lyžice mlieka, soľ, korenie, strúhaný syr na posypanie

Ako na to:

Mäso nahrubo zomelieme. Cibuľu nakrájame a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme mäso, asi 10 minút ho pražíme, potom ochutíme soľou, korením, horčicou, kečupom a nakoniec vmiešame smotanu. Ešte chvíľu necháme povariť.
Z očistených strúhaných zemiakov a ostatných surovín pripravíme hladké cesto. Pridáme lisovaný cesnak, soľ, korenie a podľa potreby mlieko. Z cesta postupne urobíme tenšie plácky. Každú natrieme mäsovou plnkou, preložíme na polovicu a poukladáme na plech. Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.

16.09.2011

Podobné recepty