Banánová večera
4 - 6 banánov závisí od veľkosti (nesmú byť veľmi mäkké), 30 - 50 g masla, 3 - 5 PL kryštálového cukru, 1 - 2 lyžice medu (nemusí byť, ale je veľmi dobrý), škorica, vanilka
Ako na to:Banány ošúpeme, nakrájame na kolieska hrúbky asi 1 cm. V panvici rozpustíme maslo, pridáme banány a za ľahkého miešania opekáme. Miešame len zľahka a občas, aby sme z banánov nespravili kašu. Po minútke pridáme kryštálový cukor a pokračujeme v opekaní - cukor by mal aspoň zosklovatieť, kto chce, môže ho podržať až do karamelu.
Podľa chuti pridáme mletú škoricu alebo strúhanú vanilku (nemusí byť). Ak chceme robiť s medom, pridáme ho na záver, premiešame a len prehrejeme, aby si zachoval svoje liečivé vlastnosti. V tomto prípade radšej už škoricu a vanilku vynecháme (príliš vonia). Podávame.
Tip: Vynikajúca, rýchla, chutná večera na sladko. Samozrejme väčší hladoši môžu použiť viac banánov. Množstvo cukru a medu sa dá upraviť podľa chuti.