Sedem statočných

Potrebujeme:

150 g morčacieho mäsa, 150 g sviečkovej, 150 g vykosteného karé, 100 g kuracej pečene, 200 g miešanej mrazenej zeleniny, 100 g eidamu - syr, cesnakový dresing, cibuľa, korenie, vajíčka, strúhanka, hladká múka - na obaľovanie, 2 - 3 väčšie zemiaky, vegeta, soľ, olej

Ako na to:

Každý druh mäsa rozkrojíme na polovicu. Jednu polovicu z každého druhu osolíme, posypeme vegetou, jemne okoreníme a opečieme na oleji.
Pečeň nakrájame na malé kúsky a opečieme na cibuľke. Keď je hotová, osolíme ju.
Druhú polovicu morčacieho mäsa a sviečkovú posypeme vegetou, obalíme v cestíčku z jemne strúhaných surových zemiakov a vajcia a múky. Opečieme na oleji.
Polovicu mäsa - kotlety obalíme v trojobale: múka, vajce, strúhanka a opečieme.
Mrazenú zeleninu osolíme, okoreníme a dusíme na oleji s nakrájanou cibuľou. Zo zostávajúceho zemiakového cestíčka upečieme placky, do ktorých zabalíme pečenú pečeň.
Na tanier dáme na jednu stranu prírodne upravené mäso, ostatné položíme na druhú stranu. Na dusenú zeleninu položíme placku s pečeňou, do stredu nasypeme strúhaný syr a ozdobíme čerstvou zeleninou. Na obaľované kúsky mäsa dáme cesnakový dresing.

Príloha: zemiaková kaša, hranolky, opekané zemiaky, ryža

20.09.2011

Podobné recepty