Šalát so slaninou a toastami

Potrebujeme:

200 g tenkých plátkov anglickej slaniny, 1 lyžica oleja, 2 lyžice jemného vínneho octu, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, korenie, štipka cukru, 3 lyžice orechového oleja, 2 plátky toastového chleba, 1 lyžica masla, 200 g hlávkového šalátu

Ako na to:

Slaninu nakrájame na jemné rezance, rozškvaríme na rozpálenom oleji a vyberieme z panvice. Roztopený tuk rozriedime vínnym octom a tekutinu zlejeme do misky. Pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie, cukor a 2 lyžice vody a zamiešame. Primiešame orechový olej.
Toastový chlieb zbavíme kôrky a nakrájame na kocky. Opečieme na rozpálenom masle. Hlávkový šalát očistíme a niekoľkokrát umyjeme v mise s vodou. Vyberieme a osušíme.
Zalejeme zálievkou a posypeme slaninou a opečeným chlebom.

20.09.2011

Podobné recepty