Snehové pusinky

Potrebujeme:

4 bielka, 100 g pieskového cukru, 75 g práškového cukru, 15 g solamylu (asi 3 stredne navŕšené kávové lyžičky)

Ako na to:

Z bielkov vyšľaháme veľmi pevný sneh a počas šľahania pridávame pieskový cukor. Práškový cukor preosejeme alebo dobre premiešame so solamylom a ľahko, už len vareškou vmiešame do snehu.
Cukrárskym vreckom striekame rôzne tvary na plech, vyložený papierom na pečenie, a sušíme v pootvorenej teplovzdušnej rúre na čo najnižšej teplotu cca 8 - 11 hodín. Ochutnáme, či ich chceme mať úplne suché alebo vo vnútri trochu lepkavé. Záleží na chuti.
Hotový výrobok uchovávame v papierovej krabici pri izbovej teplote, pretože pri prenesení zo studena do tepla by nám navlhlo.

20.09.2011

Podobné recepty