Horiace kotlety na rozmaríne
800 g bravčových kotliet, 1 žltá cuketa, 4 mrkvy, 2 lyžice masla, soľ, olej na vyprážanie, 50 ml slivovice alebo borovičky
Marináda: 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie, 1 lyžička sušeného rozmarínu, 1 lyžička worcesterovej omáčky
Do misky nalejeme olivový olej a worcesterovú omáčku. Pridáme rozmarín, štipku soli a korenia a všetko dobre rozmiešame. Kotlety umyjeme a osušíme.
Po stranách ich niekoľkokrát narežeme, naklepeme a potrieme marinádou. Kotlety necháme v chlade niekoľko hodín preležať. Umytú cuketu nakrájame na plátky. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska, vložíme do osolenej vriacej vody a 10 minút necháme povariť. Potom ju vyberieme a necháme odkvapkať.
Kolieska cukety aj mrkvy opečieme na masle v panvici do zlatista. Zeleninu zľahka osolíme a okoreníme. Preležané kotlety opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji v panvici. Potom ich vyberieme a rozdelíme na taniere. Každú kotletu polejeme 2 lyžičkami alkoholu a zapálime. Podávame s opečenou zeleninou.