Šodó s ovocím
500 g miešaného bobuľovitého ovocia (aj mrazeného), 150 ml sladkého bieleho vína, 4 lyžice cukru, 12 krajcov bieleho chleba, 6 žiaruvzdorných misiek (o obsahu 100 ml)
Na šodó: 3 žĺtka, 60 g cukru, 2 cl ríbezľového likéru, 150 ml jemného bieleho vína
Ovocie s vínom a cukrom varíme vo veľkom hrnci bez pokrievky asi 5 min. domäkka. Hrniec odstavíme, ovocie opatrne scedíme. Šťavu aj ovocie necháme vychladnúť.
Krajčeky sendviča alebo úplne bieleho chleba zalejeme asi 3/4 ovocnej šťavy. Polovicu rozmočených krajcov naplníme do misiek. Pridáme polovicu ovocia a prelejeme zvyšnou šťavou. Prekryjeme zvyšnými plátkami chleba a ozdobíme zvyšným ovocím.
Žĺtka s cukrom, likérom a vínom ušľaháme do tuha v horúcej vodnom kúpeli. Šodó rozdelíme do misiek.