Lístková torta
Cesto: 4 pláty zmrazeného lístkového cesta (450 g), 1 bielok, 40 g mandľových lupienkov
Náplň: 500 ml smotany, 3 balíčky vanilkového cukru, 2 stužovače, 250 g slivkového lekváru
Ozdoba: 2 lyžice práškového cukru
Pláty lístkového cesta rozložíme vedľa seba na pomúčenú dosku a necháme rozmraziť. Z každého vyvaľkáme tenké koleso s priemerom približne 26 cm. Rúru predhrejeme na 225 °C.
Jedno koleso potrieme bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Kolesá položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút. Každé koleso prepichneme niekoľkokrát vidličkou a panvicou ľahko pritlačíme na plech. Necháme vychladnúť.
Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme dopevna. Tri kolesá potrieme najskôr lekvárom, potom šľahačkou, naukladáme ich na seba a nakoniec priložíme diel s mandľovými lupienkami. Tortu posypeme práškovým cukrom.