Studená avokádová polievka s tequilou
2 citróny, 2 zrelé a veľké avokáda, najmenej 250 ml studeného kuracieho vývaru, 250 ml kyslej smotany, 15 ml tequily, soľ podľa chuti, 250 g zrelých paradajok, 6 vetvičiek koriandru
Ako na to:Vytlačíme šťavu z citrónov. Vyberieme dužinu avokád a spolu s citrónovou šťavou a s kuracím vývarom rozmixujeme na jemný krém. Prelejeme do misy, nemala by byť kovová, pridáme kyslú smotanu, tequilu. Všetko dobre premiešame, ochutíme a podľa uváženia pridáme soľ alebo citrónovú šťavu alebo čierne korenie.
Misu s polievkou vložíme do chladničky, minimum je 1 hodina, ale dlhšie chladenie je lepšie. Polievka musí byť pred podávaním skutočne veľmi studená.
Paradajky ošúpeme, vydlabeme semienka a zbavíme ich všetkej šťavy. Nakrájame na menšie kocky. Jemne nasekáme koriander, použijeme iba lístočky, stonky odstránime. Len tretinu tejto zmesi vmiešame do ľadovej polievky, zvyšok použijeme na ozdobu. Ak sa nám bude zdať polievka príliš hustá, môžeme ju rozriediť vývarom.
Servírujeme vo vychladených miskách.
Príloha: kukuričné chipsy so syrom