Linecké cesto (dia)
310 g hladkej múky, 170 g Hery, 1 vajce, 6 lyžíc sypkého umelého sladidla, mlieko, podľa potreby citrónová kôra
Ako na to:Heru, múku a vajcia zmiešame spolu s umelým sladidlom a cit. kôrou. Podľa potreby zriedime mliekom.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť minimálne 30 minút. Môžeme pridať kakao na kakaové linecké cesto. Z vytvoreného cesta vykrajujeme koláčiky alebo plníme rôzne formičky. Vhodné je aj na linecké, krehké koláče.
Pečieme ako klasické linecké. Len má väčšie tendencie sa pripaľovať.
Pozor: Rôzne sladidlá môžu mať rôznu sladkosť, upravte podľa typu. Niektoré sladidlá neznesú vysoké teploty pri pečení, uistite sa, že sladidlo, ktoré chcete použiť je vhodné na pečenie. Cesto by mohlo zhorknúť.
Pre diabetikov: Ak si musíte počítať výmenné jednotky, pozor na sladidlá, niektoré majú aj 77 g sacharidov v 100 gramoch.