Ardénské ľadvinky
6 teľacích ľadviniek (asi 750 g) rozrezaných napoly, zbavených tuku a pokrájaných na 1 - 1,5 cm plátky, 4 lyžice masla, 2 lyžice na jemno nasekanej šalotky, 200 g na plátky pokrájaných šampiňónov alebo iných húb, 2 - 3 lyžice očistených a na jemno pokrájaných zelených paprík, 4 lyžice brandy, 6 lyžíc kuracieho vývaru, 1 1/2 lyžice múky, soľ a korenie podľa chuti, 2 hrnčeky horúcej uvarenej ryže s nasekanou petržlenovou vňaťou
Ako na to:Na masle podusíme šalotky, huby a papriky (asi 5 minút). Pridáme ľadvinky a dusíme ich ďalších 5 minút. Sem-tam zamiešame. V malom hrnci, sa zahreje brandy, zapálime a nalejeme na ľadvinky. Keď zhasnú plamene, tak prilejeme vývar. Prikryjeme a na pomalom ohni dusíme asi 10 minút.
Múku zmiešame so soľou, korením a 3 lyžicami vody. Vlejeme k ľadvinkám a všetko za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Horúce ľadvinky podávame s ryžou posypanou petržlenom.