Tekvice s mletým mäsom a paprikou
1 cibuľa, 600 g tekvicovej dužiny, 1 červená a zelená paprika, 4 lyžice oleja, 500 g mletého mäsa, 1/2 zväzku oregana (možno nahradiť 4 lyžičkami sušeného oregana), 1 lyžica paradajkového pretlaku, 250 ml zeleninového vývaru (z kocky), kayenské korenie
Ako na to:Cibuľu nadrobno nakrájame. Tekvicovú dužinu nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, rozpolíme, očistíme a nakrájame na hrubšie kusy.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme cibuľu, tekvicu a papriky a krátko podusíme. Pridáme oregano.
Vo vývare rozmiešame paradajkový pretlak a pridáme do zeleninovo-mäsovej zmesi. Dusíme asi 20 min. pod pokrievkou. Občas zamiešame. Pokrm osolíme, okoreníme kayenským korením a podávame.
Rada: Tekvice môžeme ľahko nahradiť inými druhmi tekvicovej zeleniny. Patria k nim najmä obľúbené patizóny, ktoré sa môžu variť, dusiť, smažiť či piecť.
Príloha: Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.