Králičia roláda
1 králik
Plnka: 300 g bravčového mäsa z bôčika, 1 vajce, 50 g tvrdého syra, 50 g sterilizovaného hrášku, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, tymián, soľ, 1 PL masla
Králika vykostíme a z mäsa pripravíme plát, ktorý naklepeme. Orezané zvyšky králičieho mäsa pomelieme s bravčovým mäsom, pridáme vajce, na kocky pokrájaný tvrdý syr, hrášok, prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.
Zmes nanesieme na plát mäsa, zrolujeme a previažeme niťou. Na pekáči mierne podlejeme, poukladáme lupienky masla a vložíme do predhriatej rúry. Počas pečenia podlievame výpekom a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.
Hotovú roládu zbavíme nití a nakrájame na šikmé plátky.
Príloha: ryža alebo varené zemiaky