Pečené kuracie stehná na zelenine
4 kuracie stehná, 1, 5 kg zemiakov, mrkva, olej, cesnak, soľ, čierne korenie, vegeta, tymián, 2-3 menšie cibule, 6 strúčikov cesnaku, 1 PL horčice, citrónová šťava, jablká, strúhaný syr, grilovacie korenie
Ako na to:Zemiaky očistite, narežte na krúžky, pridajte nakrájanú mrkvu, olej, premiešajte (miešajte po pridaní každej suroviny), pretlačený cesnak, osoľte, okoreňte, pridajte horčicu, citrónovú šťavu, cibuľu a nechajte asi 1 hod. postáť.
Medzitým osoľte kuracie stehná, pridajte vegetu, posypte grilovacím korením. Po hodine dajte zemiakovú zmes na plech, posypte tymiánom, na ňu poukladajte stehná a dajte piecť V polovici pečenia obložte dookola jablkami, dajte znovu piecť a tesne pred dopečením posypte len stehná strúhaným syrom.