Vtáčik naruby
plátky mäsa - hovädzie, z králičích chrbtov, z bravčového stehna alebo z kuracích pŕs, 2 vajcia natvrdo, 2 sladkokyslé uhorky, 10 dkg slaniny, 2 nožičky diétnych párkov alebo kúsok inej údeniny, 2 cibule, horčica, hladká múka, olej, masox (bujón), soľ, korenie, sójová omáčka
Ako na to:Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. 1 cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú slaninu, plátky mäsa krátko opečieme, vyberieme, vložíme masox (bujón) a nasypeme hladkú múku. Vytvoríme tmavšiu zápražku, zalejeme vodou a privedieme k varu.
Do hrnca nasypeme pokrájané vajcia, uhorky, druhú cibuľu, údeninu a vložíme mäso. Nakoniec ešte trochu osolíme, okoreníme, dáme sójovú omáčku a varíme.
V tlakovom hrnci varíme omáčku asi 20 minút, v obyčajnom hrnci 35 - 40 minút. Po vypnutí pridáme do omáčky 1 lyžicu horčice a prip. ešte dochutíme.
Podávame s knedľou alebo ryžou.