Cesnakové zemiaky
Potrebujeme:
1 kg zemiakov, 5-6 veľkých strúčikov cesnaku, 2 lyžice masti, soľ
Ako na to:Zemiaky starostlivo umyjeme kefkou (nešúpať!), pozdĺžne rozkrojíme na štvrťky, rozložíme na plech a pečieme v rúre. Asi po 15 minútach pečenia zemiaky obrátime a dopečieme.
Medzitým vymiešame cesnak so soľou a premiešame s 2 lyžicami masti. Upečené zemiaky dáme do misy a premiešame s cesnakom a masťou. Misu postavíme na stôl a každý si naberá priamo z nej.
16.09.2011
Podobné recepty
Pečené cesnakové zemiaky a kapustový šalát, Syrovo, šunkovo- cesnakové placky, Cesnakové guľky, Špízy z kuracieho mäsa a zeleniny, Zemiaky na chorvátsky spôsob - príloha k mäsovým jedlám, Zemiaky s kapustou, Cesnakové drapáky (lokše), Zapekané zemiaky s Morca dellou, Kurča na zázvore, Zapekané zemiaky s jogurtom