Harissa ešte trochu inak
110 g sušených chilli papričiek, 6 veľkých olúpaných strúčikov cesnaku, 2 lyžice vody, 2 lyžice extra panenského oleja + viac na zaliatie, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1/4 lyžičky mletých semienok koriandra, 1 čerstvá červená paprika opečená pod grilom, 1 lyžička morskej soli
Ako na to:Namočíme chilli papričky do vlažnej vody a necháme ich 45 minút až 1 hodinu zmäknúť. Zlejeme ich, vytlačíme ich v kúsku plátna, zrežeme stonky a semenník. Rovnako postupujeme aj pri olúpanej červenej paprike - zrežeme stonky a semenník. Vytlačíme ju v plátne a pridáme do mažiara spoločne s chilli papričkou, cesnakom, vodou a olivovým olejom. Rozdrvíme na hladkú pastu.
Vmiešame tam rascu, soľ a koriander. Naplníme do pohára. Povrch zalejeme trochou oleja a kedykoľvek sa časť harissa odoberie, tak zaistíme, že povrch je zaliaty olejom. Takto sa zabráni kontaktu so vzduchom a rastu baktérií.
Uskladníme v chladničke. Pasta vydrží až 6 mesiacov.