Medové karamelové rezy
Cesto: 50 dkg hladkej múky, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg tuku (nastrúhať), 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, dve lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžice tekutého medu, 2 lyžice vlažného mlieka, štipka soli
Orechová zmes: 20 -30 dkg vlašských orechov nahrubo sekaných, 8 dkg cukru krupice, 12 dkg masla, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice medu, 1-2 lyžice smotany
Krém: kaša z dvoch vanilkových pudingov a 1/2 litra mlieka, 20 dkg masla, 2 lyžice rumu, 15 dkg práškového cukru
Všetky suroviny na cesto zmiešame, až máme krásne hladký bochník. Ten rozdelíme na dve časti. Prvú polovicu vyvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na plech a pečieme na papieri na pečenie.
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a tiež prenesieme na plech na papier na pečenie.
Kým dáme piecť druhú placku, pripravíme si orechovú zmes. Do hrnca dáme všetky prísady a opečieme do zlata. Zmes je nutné na cesto naniesť ešte teplú, inak skaramelizuje a zle sa rozotiera. Dáme teda na placku a tiež upečieme.
Po vychladnutí spojíme obe placky krémom a necháme niekoľko hodín uležať.