Medové karamelové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 50 dkg hladkej múky, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg tuku (nastrúhať), 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, dve lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžice tekutého medu, 2 lyžice vlažného mlieka, štipka soli
Orechová zmes: 20 -30 dkg vlašských orechov nahrubo sekaných, 8 dkg cukru krupice, 12 dkg masla, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice medu, 1-2 lyžice smotany
Krém: kaša z dvoch vanilkových pudingov a 1/2 litra mlieka, 20 dkg masla, 2 lyžice rumu, 15 dkg práškového cukru

Ako na to:

Všetky suroviny na cesto zmiešame, až máme krásne hladký bochník. Ten rozdelíme na dve časti. Prvú polovicu vyvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na plech a pečieme na papieri na pečenie.
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a tiež prenesieme na plech na papier na pečenie.
Kým dáme piecť druhú placku, pripravíme si orechovú zmes. Do hrnca dáme všetky prísady a opečieme do zlata. Zmes je nutné na cesto naniesť ešte teplú, inak skaramelizuje a zle sa rozotiera. Dáme teda na placku a tiež upečieme.
Po vychladnutí spojíme obe placky krémom a necháme niekoľko hodín uležať.

22.09.2011

Podobné recepty