Grilované bravčové steaky
4 steaky z bravčovej krkovičky po 200 g, tvrdý syr (plátky), 4 vetvičky vňate petržlenu
Marináda: 2 strúčiky cesnaku, 200 ml olivového oleja, lyžica drveného farebného korenia, soľ, 1/2 lyžice strúhanej kôry z citrónu
Strúčiky cesnaku olúpeme a nasekáme. Rozpálime olej a opražíme cesnak. Prisypeme korenie, soľ a premiešame. Nakoniec vmiešame strúhanú citrónovú kôru. Marinádu necháme vychladnúť a prelejeme ňou steaky a necháme aspoň 2 hodiny v chlade.
Steaky potom grilujeme na grile alebo v rúre z oboch strán asi 10 minút. Plátky syra tesne pred koncom grilovania položíme na steaky a necháme ho rozpustiť. Steaky ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo zeleninovým šalátom.