Marinovaný kapor s paradajkovou majonézou
6 porcií šupinatého kapra, 1 l vody, 1/16 l octu, 100 g cibule nakrájanej na kolieska, 8 zrniek čierneho korenia, bazalka, šalvia, 600 g francúzskeho šalátu, 150 g majonézy, 30 g kečupu, trocha kôpru, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 2 tvrdšie rajčiny, zelený petržlen
Ako na to:Očistené porcie kapra osolíme. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, ocot, cibuľu a korenie. Privedieme do varu, vložíme do toho pripraveného kapra a pomalým varom varíme 18 minút. Potom necháme všetko vychladnúť.
Vychladnuté porcie kapra vyberieme a odstránime z nich opatrne väčšie kosti. Na podlhovastú misu na ryby si upravíme podstavec z francúzskeho šalátu, na neho rozložíme porcie kapra a polejeme majonézou zmiešanou s kečupom a kôprom. Poliate porcie kapra posypeme lisovanými žĺtkami a boky ozdobíme jemne sekanými bielkami.
Ozdobíme paradajkami a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ako predjedlo, ako samostatný pokrm alebo ako jedlo po večeri.
Príloha: chlieb, pečivo