Fazuľky s jablkami a údeným
100 g anglickej slaniny, 500 g mletého mäsa, 2 cibule, 500 g fazuliek, 20 g masla, 1 strúčik cesnaku, korenie, 125 ml jablčnej šťavy,
250 ml zeleninového vývaru, 400 g jabĺk
Slaninu nakrájame nadrobno, údené mäso nahrubo. Cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky. Fazuľky umyjeme, očistíme, príp. prekrojíme.
Maslo rozohrejeme v hrnci a na ňom opečieme nakrájané mäso a slaninu. Pridáme kolieska cibule a krátko podusíme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Fazuľky, korenie a cesnak pridáme k mäsu. Prilejeme jablkovú šťavu a zeleninový vývar. Varíme na strednom ohni asi 20 min.
Jablká umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníky a nakrájame na plátky. Asi 10 min. pred koncom varu pridáme do hrnca. Pred podávaním ešte podľa chuti okoreníme.