Rybie filé so šampiňónmi
4 porcie rybieho filé, 40 g masla alebo rastlinného tuku, 250 g šampiňónov, 60 g cibule, citrón, rasca, petržlenová vňať, grilovacie korenie, soľ
Ako na to:Cibuľu vložíme do hrnca s časťou rozpusteného masla alebo tuku a len speníme, aby zostala svetlá. Pridáme rozkrájané šampiňóny, posolíme, pridáme rascu a vo vlastnej šťave podusíme.
Každú porciu rybieho filé posolíme, poprášime grilovacím korením a položíme na štvorec alobalu. Na porcie filé navŕšime dusené šampiňóny, pokvapkáme zvyšným maslom alebo tukom a pevne zabalíme do alobalu. Naukladáme na plech a v predhriatej rúre pečieme asi 15 - 20 minút.
Pečené filé z alobalu vyberieme a pokvapkáme citrónovou šťavou.