Masť a oškvarky v mikrovlnke
surové bravčové sadlo
Ako na to:Keď prinesieme sadlo od mäsiara, nakrájame ho na kocky, asi 1 cm. Všetko rozdelíme do niekoľkých dvojlitrových nádob a až na jednu dáme všetky do mrazničky.
Výroba masti v mikrovlnke je tak jednoduchá, že nestojí za to robiť väčšie množstvo. Tú nemrazenú porciu masti dáme do nádoby z tvrdeného skla, ako je napríklad Pyrex.
Nádobu dáme do mikrovlnky, voľne prikryjeme a hrejeme na plný výkon, tak asi 5 minút, kým sa nezačne objavovať tekuté sadlo. Potom odkryjeme, premiešame a dáme hriať na asi 50% opäť asi na 5 - 10 minút.
Vyškvareneú masť zlejeme do pripravenej nádoby. Zvyšok dáme opäť do mikrovlnky a opäť hrejeme na 50%, opäť sadlo zlejeme atď...
Ku koncu sa musí postupovať opatrne, aby sa masť nespálila. Nakoniec nám zostanú len chrumkavé škvarky.