Kuracie stehná na slivkách a hrozienkach
4 kuracie stehná, červené víno, lyžica octu, 4 guličky korenia, tymián, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, soľ, 2 lyžice oleja, lyžica masla, 2 lyžice ríbezľovej marmelády, 500 g sliviek, 2 lyžice hrozienok, 1 lyžica hladkej múky
Ako na to:Kuracie stehná zalejeme vínom zmiešaným s octom, korením a necháme 24 hodín odležať, pritom ich niekoľkokrát obrátime. Potom ich vyberieme, osušíme, opečieme na oleji alebo masle a vyberieme.
Tuk zasypeme múkou, popražíme a zalejeme trochou vody, rozmiešame, uvedieme do varu a pridáme stehná. Osolíme ich, podlejeme marinádou a dusíme pod pokrievkou v rúre. Za chvíľu pridáme odkôstkované na kúsky nakrájané slivky, hrozienka a dusíme až mäso zmäkne.
Bobkový list vyberieme, do omáčky vmiešame marmeládu a prehrejeme.
Príloha: zemiakové krokety