Malajzijská ryba
700 g rybieho filé, 2 paprikové struky, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 5 sušených papričiek čili alebo 1/2 lyžičky mletého korenia čili, 1 lyžička koriandra, 8 zrniek čierneho korenia, 1 šálka kokosového mlieka, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletého karí, soľ, šťava z 1 citróna
Ako na to:Rybie filé nakrájame na rezance široké asi 2 cm a dlhé asi 6 cm, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať.
Súčasne dáme do mixéra cesnak, cibuľu, paprikové struky, papričky chilli, koriander, čierne korenie a kari. Riadne zmixujeme, zmes vmiešame do horúceho oleja na panvici a asi 5 minút podusíme.
Potom pridáme kúsky pripravenej ryby a zalejeme kokosovým mliekom. Plameň stlmíme a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.
Šťavu vydusíme do husta. Zdobíme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou.