Obľúbené kurča Vlada Buriana

Potrebujeme:

4 kúsky kuracích pŕs, 60 g oleja, 40 g mandlí, 1 veľké jablko, 4 žĺtka, 4 lyžice kečupu, 40 g masla, sladká paprika, soľ

Ako na to:

Mandle sparíme, ošúpeme, nasekáme nahrubo a na panvici usmažíme do ružova. Kuracie prsia naklepeme a osolíme. Po oboch stranách ich opečieme na oleji, vyberieme a uchováme v teple.
Do šťavy po opekaní mäsa vmiešame kečup. Medzitým olúpeme jablko, vyrežeme jadierka a rozkrájame ho na 4 kolieska, ktoré poprášime paprikou. Na panvici rozohrejeme maslo, kolieska jabĺk po jednej strane pražíme, potom ich obrátime, doprostred každého vložíme surový žĺtok a dopečieme.
Na tanier kladieme porcie talianskych cestovín, na ne položíme opečené prsíčka a prelejeme šťavou. Navrch položíme opečené kolieska jabĺk so žĺtkami a všetko pokryjeme sekanými mandľami.

25.09.2011

Podobné recepty