Poľský mazurek

Potrebujeme:

35 dkg polohrubej múky, 1/2 prášok do pečiva, 20 dkg masla, 12 dkg práškového cukor, 3 žĺtka, trocha mlieka, tuk na vymastenie plechu, ovocný džem

Ako na to:

Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme rozsekané maslo, cukor, žĺtka a trochu mlieka. Vypracujeme krehké cesto, ktoré dáme na hodinu do chladu.
Polovicu cesta rozvaľkáme na plát, ktorý pomocou valčeka prenesieme na tukom vymastený plech. Na povrch cesta dáme džem. Druhú polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na koláč tak, aby celý povrch koláča bol mrveničkou rovnomerne pokrytý.
Takto pripravený múčnik vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

22.09.2011

Podobné recepty