Makarónový nákyp s údeným mäsom
250 g makarónov, 200 g údeného mäsa, 3 žĺtka, 3 bielka na sneh, soľ + korenie podľa chuti, 1 lyžica sekanej petržlenovej vňate, 50 g ementálského syra, 20 g masla + 20 g strúhanky na vymastenie hrnca
Ako na to:Makaróny povaríme v slanej vode podľa návodu na balíčku. Zlejeme ich, uchováme trochu vody, v ktorej sa varili a posekáme na menšie kúsky. Zamiešame do nich na kocky nakrájané mäso, soľ a korenie, žĺtka rozmiešané v troške vychladnutej vody, makaróny a pevný sneh z bielkov.
Vložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného hrnca a pečieme v rúre 3/4 hodiny. Vyklopený nákyp posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom a dáme na chvíľu pod gril (až syr začne bublať).
Príloha: zelený šalát