Fenikel s červenou cibuľou
4 fenikle, 2 červené cibule, 1 lyžica olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 4 paradajky, 2 lyžičky sekaného tymiánu, 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie
Ako na to:Fenikel umyjeme, zelenú vňať odrežeme, najemno nasekáme a dáme stranou. Buľvy rozpolíme a nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájame na osminky.
Na panvici rozohrejeme olej a fenikel na ňom na miernom ohni opečieme. Pridáme cibuľu a opekáme ďalších päť minút. Cesnak prelisujeme do feniklu. Paradajky umyjeme a dve nakrájame na osminky, zvyšné dve na kocky a s polovicou tymiánu, petržlenovou vňaťou a trochou sekanej feniklovej vňate pridáme do panvice. Prikryté dusíme 5 min. Ochutíme citrónovou šťavou a korením, osolíme.
Na dusenú zeleninu položíme osminky paradajok a krátko ohrejeme. Pokrm rozdelíme na taniere a posypeme nasekanou feniklovou vňaťou a tymiánom.