Parížske rožky

Potrebujeme:

Cesto: 3 bielka, 12 dkg cukru krupice, 15 dkg mletých orechov, 1 lyžica polohrubej múky
Krém: 3 žĺtka, 10 dkg práškového cukru, 5 dkg čokolády na varenie, 12,5 dkg masla

Ako na to:

Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou, až sa sneh leskne a robí špičky. Opatrne primiešame múku a orechy, vreckom striekame malé rožky, pomaly pečieme na cca 110 °C.
Krém: Žĺtka šľaháme s cukrom a čokoládou nad parou, premiešavame do chladna. Keď majú izbovú teplotu zašľaháme ich po lyžiciach do masla, môžeme pridať trochu rumu.
Rožteky polievame čokoládou, ak nám nevystačí čokoládový krém.

23.09.2011

Podobné recepty