Korenie Togarashi - domáca príprava

Potrebujeme:

2 lyžičky na sucho trocha opražených sezamových semienok (môže byť 1 lyžička bielych a jedna čiernych semienok), 1 lyžička krájaného nori (morské riasy), 4 lyžičky chilli v prášku, 1 lyžička maku, 1 lyžička sečuánského korenia, 2 lyžičky morskej soli, 1 lyžička sušenej strúhanej pomarančovej kôry

Ako na to:

V mlynčeku na korenie, alebo elektrickom mlynčeku na kávu (používaného len na korenie) pomelieme na hrubšie všetky suroviny (nemelieme až na prášok). Vložíme do pohára so vzduchotesným uzáverom.
V Japonsku sa toto korenie používa skoro na každú prípravu pokrmov a ich konzumáciu. Pripravuje sa v špeciálnej mise, ktorá má hrubé vnútorné steny.

18.10.2011

Podobné recepty