Losos varený s čiernym maslom

Potrebujeme:

losos, voda, soľ, mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie, víno biele, maslo, šalvia, tymián, ocot estragónový

Ako na to:

Primerane veľkého celého lososa vypitveme a očistíme, zbavíme ho hlavy, aby nám v hrnci neprekážala. Do veľkého hrnca alebo hlbšieho pekáča dáme variť primerané množstvo solenej vody s nakrájanou zeleninou a korením, varíme asi 15 minút, potom pridáme pohár vína a lososa a mierne varíme prikryté asi 30 minút. Voda by mala lososa ľahko presahovať.
Medzitým dáme do panvice maslo a na miernom ohni varíme. V závere pridáme trochu rozdrvenej šalvie a tymiánu. Rybu opatrne vyberieme, na doske zbavíme kože a oddelíme od chrbtice a kostí.
Nasledovne pripravíme čierne maslo: rozpálime roztopené maslo s korením, vlejeme lyžicu estragónového octu, zamiešame, necháme odpariť a porcie ryby polejeme maslom.

Príloha: varené zemiaky

23.09.2011

Podobné recepty