Raja s pomarančovo-mätovou omáčkou
500 g (2 kusy) krídel z raje, oriešok masla, 1 lyžica olivového oleja, morská soľ, korenie, šťava z jedného pomaranča, 0,5 dcl koňaku, vetvička mäty, 1,5 dcl smotany, ovocie na ozdobu
Ako na to:V panvici rozohrejeme maslo, pridáme olej a vložíme veľmi ľahko osolené a okorenené krídla z raje. Aby sa mäso aj v najvyššom mieste prepieklo, je potrebné z každej strany cca 4 minúty piecť.
Potom zalejeme šťavou z pomaranča. Až sa šťava spojí s maslom a rybacou šťavou a zhustne, potom podlejeme koňakom a flambujeme.
Raje rozložíme po porciách na taniere, do panvice pridáme natrhanú vetvičku mäty, dolejeme smotanu a necháme zľahka prebublať. Omáčkou potom prelejeme raje na tanieroch, ozdobíme ovocím, napr. pomarančom, karambolou, malinami... a vetvičkou mäty.
Príloha: francúzska bageta, biele víno