Rezeň v kokose
4 väčšie plátky mäsa zo stehna (môže byť morčacie, kuracie, králičie mäso), 1 vajce, 3 pol. lyžice strúhaného kokosu, 5 dkg strúhanky, 10 dkg múky hladkej, štipka soli, trocha mlieka, olej na vyprážanie
Ako na to:Vajíčko rozšľaháme v mlieku, strúhanku premiešame s kokosom a štipkou soli, múku dáme do misky. Mäso na doske naklepeme a po okrajoch narežeme asi 1 cm. Posolíme z oboch strán a obalíme v múke.
Vyberieme z múky a dáme do rozšľahaného vajíčka, otočíme z oboch strán. Potom ho vložíme do strúhanky s kokosom. Dôkladne ho pritlačíme z oboch strán, dáme na rozpálený olej a smažíme z oboch strán.
Vypražený rezeň opláchneme pod tečúcou vodou, dáme do misy a prikryjeme pokrievkou.
Príloha: zemiaková kaša, zemiakový šalát varené zemiaky poliate maslom.