Španielske hovädzie v pomalom hrnci
1 polievková lyžica oleja, asi 2 kg hovädzieho mäsa, soľ, korenie, 1 kocka hovädzieho vývaru, 250 ml horúcej vody, 120 g peperonu v plátkoch, 1 cibuľa rozkrojená na štvrťky a krájaná na plátky, 400 g celých čiernych olív bez nálevu, 2 polievkové lyžice cesnaku nakrájaného na drobné kocky, 1 konzerva (približne 400 g) paradajok
Ako na to:Na panvici zohrejeme olej a mäso na ňom po všetkých stranách opečieme. Osolíme, okoreníme a dáme do pomalého hrnca. Zohrejeme kocku vývaru v horúcej vode a nalejeme do hrnca. Zmiešame peperonu, cibuľu, olivy, cesnak a paradajky a pridáme tiež do hrnca. Varíme zakryté na vysokej teplote 4 hodiny alebo na slabšej 8 hodín.
Príloha: varená ryža