Slonie slzy

Potrebujeme:

5 vajec, 5 lyžíc krupicového cukru, 40 g kakaa, 2 lyžice hrubej múky, lyžička prášku do pečiva, tuk a múka na plech
Krém: 150 g mletých vlašských orechov, 5 lyžíc mlieka, 250 g masla, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lyžice práškového cukru, 2 - 3 banány podľa veľkosti, čokoládová poleva

Ako na to:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a múku s práškom. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a vysypanom plechu. Po upečení vyklopíme opatrne na čistú utierku, stiahneme papier na pečenie, ak sme na ňom piekli a cez valček na rezance opatrne ohneme a necháme vychladnúť.
Do hrnca si dáme mlieko a privedieme k varu, potom zmiešame s vriacim mliekom, orechmi a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s oboma cukrami a orechovou hmotou. Vychladnutý plát opatrne roztvoríme a potrieme orechovým krémom tak, aby ho uprostred bolo viac a na krajoch menej, len aby sa dali pláty spojiť.
Doprostred krému rozložíme tesne za seba olúpané banány a preklopíme. Opatrne pritlačíme - vznikne nám tvar slzy. Polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladiť.

07.10.2011

Podobné recepty