Gratinované mleté rezne

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa (bravčové alebo bravčové s hovädzím), 1 rožok, 3 vajcia, 1 lyžica múky, 1 lyžica strúhanky, mleté ​​čierne korenie, soľ, olej, 100 g nivy, 1 lyžica mlieka

Ako na to:

Rožok nakrájame na plátky a zvlhčíme vodou. Po nasiaknutí, vytlačíme prebytočnú vodu a rožok rozmačkáme. Pridáme mleté ​​mäso, 1 vajce, múku, strúhanku, korenie, soľ a dobre premiešame.
Zo zmesi si urobíme osem tenkých rezňov, opečieme ich zvoľna po oboch stranách na oleji, poukladáme na ne jemne nastrúhanú nivu premiešanú s dvoma vajcami a mliekom a zapečieme pod grilom alebo v horúcej rúre, alebo prikryjeme pokrievkou a pomaly zahrievame, až sa syr v zmesi roztaví.

Príloha: opečené zemiaky a zeleninový šalát

14.10.2011

Podobné recepty