Gratinované mleté rezne
400 g mletého mäsa (bravčové alebo bravčové s hovädzím), 1 rožok, 3 vajcia, 1 lyžica múky, 1 lyžica strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, olej, 100 g nivy, 1 lyžica mlieka
Ako na to:Rožok nakrájame na plátky a zvlhčíme vodou. Po nasiaknutí, vytlačíme prebytočnú vodu a rožok rozmačkáme. Pridáme mleté mäso, 1 vajce, múku, strúhanku, korenie, soľ a dobre premiešame.
Zo zmesi si urobíme osem tenkých rezňov, opečieme ich zvoľna po oboch stranách na oleji, poukladáme na ne jemne nastrúhanú nivu premiešanú s dvoma vajcami a mliekom a zapečieme pod grilom alebo v horúcej rúre, alebo prikryjeme pokrievkou a pomaly zahrievame, až sa syr v zmesi roztaví.
Príloha: opečené zemiaky a zeleninový šalát