Ruské medové rezy s orechovou plnkou
500 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 2 polievkové lyžice medu, 2 - 3 vajcia, 40 g rastlinného tuku, 2 polievkové lyžice mlieka
Plnka: 2 smotany na šľahanie, 250 g práškového cukru, 400 g mletých orechov, čokoládová poleva v sáčku
Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme med, vajcia tuk, mlieko a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na tri časti a vyvaľkáme z nich tri tenké placky do tvaru plechu. Preložíme ich na vymastený plech a rukami urovnáme asi 2 - 3 cm od kraja (pečením nadobudnú do šírky aj výšky).
Upečieme v mierne vyhriatej rúre do zlata a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Ušľaháme šľahačky s pridávaním práškového cukru, zľahka vmiešame mleté orechy. Vychladnuté placky rozkrojíme ostrým nožom na dve polovice. Natrieme plnkou, skladáme na seba (celkom šesť vrstiev) a necháme v chlade prevlhnúť.
Povrch môžete ozdobiť čokoládou v sáčku. Nakoniec rozkrájame na malé rezy a ľahko pocukrujeme.