Zemiakový krém
500 g zemiakov, 1 mrkva, 1 menšia cibuľa, 100 ml zeleninového bujónu, 200 ml sladkej smotany, 1 žĺtok, 2 lyžice olivového oleja, 10 - 12 kreviet, pažítka, soľ a korenie
Ako na to:Zemiaky, mrkvu a cibuľu olúpeme, nakrájame a dáme do hrnca. Zalejeme litrom vody, osolíme, okoreníme a uvaríme na miernom ohni domäkka. Potom polievku rozmixujeme, ochutíme zeleninovým vývarom a privedieme k varu.
150 ml smotany zmiešame so žĺtkom a zvyšok smotany ušľaháme. Na olivovom oleji krátko opečieme krevety. Do hotovej polievky vlejeme zmes zo smotany a žĺtku, znovu prehrejeme, ale už nevaríme.
Pred podávaním ozdobíme každú porciu lyžicou smotany, niekoľkými krevetami a nakrájanou pažítkou. Podávame s pečenou žemľou.