Kurča v medovej marináde
1 kurča, 3 lyžice medu, 1/2 lyžičky zázvoru, 2 lyžičky sójovej omáčky, 2 lyžičky mletého koriandra, 10 šafránových nitiek, 3 cibule, 1 paradajka, 100 g masla, kôra z 1 citróna, 1 lyžica octu, soľ, korenie
Ako na to:Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na osminky. Pripravíme marinádu z medu so zázvorom, sójovou omáčkou, koriandrom, šafranom a s pokrájanou cibuľou. Paradajky ošúpeme, pokrájame a pridáme do marinády.
Diely kurčaťa poukladáme do misy a na 20 min marinádou zalejeme. Predhrejeme rúru na 220 °C. Mäso osmažíme v hrnci na 30 g masla a dusíme 25 min v rúre. Každých 5 min polievame marinádou.
Zvyšnú cibuľu nakrájame a dusíme 20 min na 30 g masla s 2 dcl vody. Citrónovú kôru pokrájame na jemné rezančeky a sparíme. Výpek uvedieme do varu s octom a cibuľu. Osolíme, okoreníme a pridáme zvyšok masla. Kurča prelejeme šťavou a ozdobíme limetkou.